Politie raakt belangrijk bewijsmateriaal kwijt tegen moordenaar van Turkse Nederlander (17)

Turks.nl Redactie

De politie is een telefoon kwijt in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag in april dit jaar. De telefoon was niet van de 20-jarige verdachte Mustaf S. uit Rotterdam, maar zou mogelijk toch belangrijke gegevens bevatten over de schietpartij. Dat meldt het AD.

Het toestel bevat mogelijk belangrijke gegevens over de moord op de 17-jarige Azad Şahin. Mustaf S. wordt ervan verdacht meerdere keren op de jongen te hebben geschoten. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank maakte de officier van justitie bekend dat de telefoon kwijt is geraakt.

De politie verstuurde het toestel naar het NFI om de beveiliging te kraken, maar het is niet bij het forensisch instituut aangekomen, aldus de officier. De telefoon was niet van de verdachte, maar bevat mogelijk wel belangrijke informatie over de schietpartij in de Haagse shishalounge.

Mustaf S. was niet aanwezig bij de pro-formazitting. De zaak wordt op 5 april inhoudelijk behandeld. In de nacht van 7 op 8 april werd de Turks-Nederlandse Azad meerdere keren beschoten. Azad raakte zwaargewond en overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Beelden van de moord kwamen terecht op social media.

S. werd op 16 april tijdens een verkeerscontrole aangehouden. Het OM verdenkt hem van moord of doodslag. Tijdens een eerdere pro-formazitting wilde S. niets zeggen over de schietpartij.

Reactie zus

De zus van het slachtoffer schreef een emotioneel bericht op Facebook. ” Ik wil dit massaal delen en iedereen laten opstaan. Zo ga je niet om met gevoelige onderwerpen. Wij als familie willen gewoon dat hij achter de tralies ziet en er niet meer uitkomt!! Ik wil dat dit overal word gedeelt zodat ze zien dat ze WEER gefaald hebben. Wij willen nu rust maar dat komt pas als de rechter zijn uitspraak heeft gedaan en hij als schuldig verklaart word”, aldus de zus.

Lieve dames en heren. Ik ben de zus van Azad sahin die op 9 april om het leven is gekomen door een schietincident in een…

Posted by Dilara Sahin on Friday, December 21, 2018