Politie valt Turkse bruiloft met 500 man binnen

AvatarTurks.nl Redactie

In Den Haag heeft de politie een einde gemaakt aan een Turkse bruiloft waar ruim 500 mensen aanwezig waren. Dat meldt AD.nl.

“Er is gehandhaafd” zegt de gemeente over het ingrijpen bij zalencentrum Opera in de stad. De eigenaar zegt dat hij zich keurig aan de regels heeft gehouden. Hij had de gasten netjes verdeeld onder verschillende zalen met elk 96 stoelen.

Volgens eigenaar Akyol wilden de organisatoren de bruiloft niet uitstellen, terwijl hij dat had voorgesteld. Wel zou de bruiloft zo kort mogelijk gehouden worden. Ook werden mensen verdeeld onder verschillende zalen om niet 100 personen in één ruimte te hebben.

De politie en de handhavers controleerden zondag meerdere locaties in de stad om te zien of men zich houdt aan de regels. Dat bleek overal het geval, behalve bij zalencentrum Opera.

De politie verzocht de organisatoren om te stoppen met de bruiloft, maar dat ging niet gemakkelijk. Ondanks dat er zelfs werd verteld dat er bruiloftsgasten waren die zijn besmet met het Coronavirus, wilden aanwezigen niet weg. Het duurde een uur voordat iedereen buiten was.

  • -->
    -->