Politie zoekt getuigen van aanslag op Turkse Nederlander (50) in Enschede

Turks.nl Redactie

De politie is op zoek naar getuigen van de verbranding van een 50-jarige Turks-Nederlandse medewerker van een kapperszaak in Enschede.

Loading...

Op donderdagavond 2 februari werd de 50-jarige man, die werkte in kapperszaak Erciyes in Enschede, zonder reden in brand gestoken. De meesten kenden hem als  ‘vriendelijk en relaxed’. Een vooralsnog onbekende man stapte de zaak in, overgoot de man met een vloeistof en stak hem in brand. Daarna stapte hij in bij een vooralsnog onbekende bestuurder in een donkerkleurige auto.

 De 50-jarige man overleefde de aanslag, maar ligt nog in het ziekenhuis. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Enkele uren later brandde een zwarte Seat uit in de buurt van de kapperszaak, maar de politie weet nog niet zeker of dat te maken heeft met de aanslag. De politie is op zoek naar 5 passanten die te zien waren op camerabeelden voor getuigenissen. Eén van die vijf mensen zou donderdagavond aan de Kottendijk in de buurt van zijn fiets zijn gevallen.

Loading...

De politie doet een oproep aan iedereen die tussen 18:00 en 19:00 door de Kottendijk heeft gereden en iets heeft gezien. Tot nu toe zijn er 7 tips binnengekomen.

Uitzending Opsporing Verzocht

Loading...
  • Loading...