Politie zoekt getuigen van moord op Turkse Nederlander

Turks.nl Redactie

Op maandag 28 augustus 2017, werd vlak voor een eetcafé, voor de ogen van de andere terrasbezoekers aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam om 22.20 uur, de Turks-Nederlandse Ergin Başakçi (42) uit Hellevoetsluis  doodgeschoten. Meer informatie is te lezen op opsporingverzocht.nl.

De politie zoekt getuigen rond de moord. Het is op dit moment nog niet duidelijk waarom er nu juist geschoten op Ergin Başakçi.

Loading...

De politie praat intensief met zijn nabestaanden om te achterhalen waarom iemand hem iets zou willen aandoen, maar er is nog geen duidelijk motief.

Voor zover de politie na heeft kunnen gaan was Ergin Başakçi niet actief in het criminele circuit. Toch leek het om een hele gerichte actie te gaan, wellicht zijn er zaken waar de politie nog geen weet van heeft.

Getuigen

De politie wil nog steeds in contact komen met een man die, rond de tijd dat de Polo van de daders over de stoep van de Nassauhaven reed, daar liep, mogelijk met een hond. En met een meneer die op dat moment ter hoogte van de moskee liep. Verder is de politie ook nog op zoek naar de vrouw met buggy die ten tijde van het schietincident op de Prins Hendrikkade stond te praten met een man met hond.

Loading...

Maar uiteraard wil de politie ook iedereen spreken die die maandagavond 28 augustus in of in de buurt van de XO is geweest. En mensen die Ergin eerder die avond hebben gezien, bijvoorbeeld in de omgeving van de Putselaan of de Van Vollenhovenstraat.

Uitzending Opsporing Verzocht

  • Loading...