Politieagent die Turk doodschoot niet vervolgd

Turks.nl Redactie

De 45-jarige Turks-Belgische Cemil Kaya werd in 2015 doodgeschoten in Verviers, België. Het Belgische OM gaat de agent niet vervolgen, meldt Sonhaber.eu.

Cemil Kaya had vier kinderen en afkomstig uit Kozaklı, Nevşehir. Op een ochtend op 7 januari 2015 kreeg hij ruzie op straat met een politieagent, omdat hij een mes bij zich droeg. Hij werd daarbij door de politieman in zijn borst geschoten en overleefde het niet.

Op het moment van de dood was Cemil Kaya al enkele dagen spoorloos. Hij zou een psychologische aandoening hebben. Kaya zou zelfmoord willen plegen met het mes, waarop omstanders de hulpdiensten alarmeerden.

Kaya zou op dat moment de politie hebben aangevallen en werd doodgeschoten. Volgens zijn broer zou Kaya de politie niet hebben aangevallen, maar alleen gedreigd te hebben zichzelf te doden. De plaats van het ongeval was op 100 meter afstand van het huis van zijn broer.

De Turkse gemeenschap was geschokt door de dood. Metin Külünk, parlementariër namens de AK Partij, kwam destijds naar België vanwege het voorval.

  • Loading...