‘Verdachte aanslag Istanbul gespot in Nederland’

Turks.nl Redactie

Woensdagochtend startte de politie in Veenendaal een grote actie nadat een getuige meldde dat de verdachte van de aanslag in Istanbul er liep.

De Dienst Speciale Interventie kwam ter plaatse.  De winkelcentrum Passage Corridor werd afgesloten en niemand mocht naar binnen of naar buiten. Bij de ingangen stonden politieauto’s en agenten met kogelwerende vesten. Ook was een politiehelikopter boven het centrum in Veenendaal aan het cirkelen.

Een ooggetuige vertelt tegen De Gelderlander dat de man is klemgereden door de politie. Hij werd tegen een winkelruit aangedrukt en aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de man daadwerkelijk lijkt op de verdachte, maar dat het ging om loos alarm. Hij had verder ook geen vuurwapen bij zich. De vermoedelijk Turkse man is weer vrijgelaten.

“Wegens de ernst van de melding werd er direct groot opgeschaald. Verschillende politieauto’s kwamen ter plaatse, politiehonden werden ingezet en de politiehelikopter verleende ondersteuning vanuit de lucht.” meldt politie Veenendaal op de website. “Een onderzoek naar de man werd ingesteld. Er is vastgesteld dat het niet gaat om de terreurverdachte.”

Wouter Kolff, de burgemeester van Veenendaal, reageerde op Facebook op de operatie. “De politieactie is inmiddels beëindigd en het winkelcentrum is weer normaal en veilig toegankelijk.”

  • Loading...