Politierapport: ‘Machteloos tegenover Turkse drugscriminaliteit’

Turks.nl Redactie

Het Algemeen Dagblad schrijft een intern politierapport in handen te hebben gekregen waarin staat dat de politie geen capaciteit heeft om de Turks-Nederlandse drugscriminaliteit te bestrijden.

Vergismoorden, gijzelingen en het gebruik van zware wapens: de nieuwe generatie, vooral Turks-Nederlandse heroïnehandelaren is roekelozer en meedogenlozer dan de vorige, stelt de politie in een intern rapport dat deze krant in handen heeft.

Daarin waarschuwt de politie dat onderzoeken naar dit zware criminele milieu ondergesneeuwd raken. “Voor een halve kilo schieten ze je af”, zegt een betrokkene in de Turks-Nederlandse onderwereld in een telefoongesprek dat door de politie is afgeluisterd.

Volgens het rapport weten Turks-Nederlandse drugscriminelen steeds beter uit de handen te blijven van de politie. Ze doen alsof ze geëmigreerd zijn, terwijl ze hun criminele activiteiten voortzetten in Nederland.

Criminelen uit de gemeenschap steken al snel de grens over. Vaak weten belangrijke criminelen het land te ontvluchten, nét voordat een groot opsporingsonderzoek rond komt.

De Turks-Nederlandse gemeenschap wordt sinds de zomer opgeschrikt door spontane liquidaties op Turkse Nederlanders. Als laatst werd de 22-jarige Ömer Köksal vermoord in Venlo, waarna rellen uitbraken in de stad.