Populair Turks feest in Nederland afgelast vanwege gesneuvelde militairen in Afrin

Turks.nl Redactie

De Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland heeft het Nevruz-feest eind maart geannuleerd in verband met de 8 Turkse militairen die sneuvelden in Afrin, Noord-Syrië.

Donderdagavond laat maakten de Turkse Strijdkrachten bekend dat 8 Turkse militairen waren gesneuveld in Afrin. Zeker 13 militairen zijn gewond geraakt bij de zware aanval door YPG-terroristen.

De voorzitter van de vereniging in Den Haag laat weten in een verklaring op Facebook dat het jaarlijks feest dit jaar niet doorgaat.

Değerli dostlar teşkilat başkanlarımızdan Celal Karagöz beyin Anasının vefatı ve bugün 8 Askerimizin şehit oluşu…

Posted by İlhan Askin on Thursday, March 1, 2018

Het feest wordt al jaren gehouden ter ere van het lentefeest en krijgt honderden bezoekers. Beelden van het feest in 2016:

Eerder werd de vereniging in Den Haag aangevallen door onbekende personen. De vereniging bracht in een persverklaring de aanval in verband met de militaire operatie in Afrin. In reactie daarop werd een raket toegewijd aan de vereniging en afgevuurd op YPG-terroristen in Afrin door het Turkse leger.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin:

  • Loading...