Potentiële zelfmoordterroristen lopen rond in Rotterdam

Turks.nl Redactie

Sympathisanten van de terreurbeweging PKK kregen alweer toestemming om te ‘demonstreren’ in Nederland.

De ‘demonstranten’ pleitten voor de vrijheid van Öcalan, de leider van de PKK die verantwoordelijk is voor tienduizenden doden.

Dubbele maat

Hoewel er hevige restricties zijn verbonden aan demonstraties van andere groeperingen, mochten alle remmen los bij de PKK-rally. Zo mochten in 2014 bij een demonstratie geen IS-vlaggen getoond worden.

IS is namelijk erkend als terreurorganisatie door Nederland, dus is het verheerlijken van die organisatie met vlaggen verboden. PKK is ook erkend als terreurorganisatie door Nederland, maar mag wel met terreurvlaggen rondlopen. Zelfs zwaaien met een Hamas-vlag is verboden.

De Rotterdamse politie gaf zelfs aan in solidariteit te zijn met de tientallen Turkse politieagenten die omkwamen bij de PKK-aanslag nabij het Beşiktaş-stadion. Het was ook hetzelfde politiekorps dat de sympathisanten van de terreurorganisatie achter de aanslag, bescherming bood.

Güven Akkuş

Op 22 mei 2007 was Ankara het toneel van een verschrikkelijke zelfmoordaanslag. De dader was Güven Akkuş uit Den Haag, die door de PKK was getraind in Eindhoven.

Diezelfde Akkuş demonstreerde in 1999, net als de ‘demonstranten’ in Rotterdam, ook in Nederland voor de vrijheid van Öcalan. 8 jaar later was hij verantwoordelijk voor de dood van 8 onschuldige burgers.