President Erdogan eist verandering naam ‘Trump Towers’

President Erdogan wilt dat de naam van de ‘Trump Towers’  onmiddellijk veranderd wordt, doelend op anti-islamcampagne die de Republikeinse presidentskandidaat Donald J. Trump voert in de Verenigde Staten.
Turks.nl Redactie

De Trump Towers, die zich bevinden in de wijk Şişli van Istanbul, moeten volgens Erdogan een andere naam krijgen. Hij gaf dit aan toen hij hem gevraagd werd wat hij van Donald J. Trump vond. President Erdogan gebruikte hierbij duidelijke taal: “Trump heeft geen tolerantie jegens moslims levende in de VS. Daarbij hebben zij ook nog eens een merk gebruikt met zijn naam. Zij die zijn merk op die gebouwen hebben gezet moeten dit onmiddellijk verwijderen.”

De Trump Towers
De twee verbonden torens in Istanbul worden op dit moment onder andere gebruikt als kantoor- en woonruimten. Veel grote bedrijven hebben een ruimte gehuurd in de Trump Towers. De eigenaar van de 155 meter hoge torens, de Turkse billionair Aydin Dogan, heeft een zakelijk partnerschap met Trump. Fun fact: Dogan betaalt Trump zelfs voor het gebruik van zijn naam.

Toen het allemaal nog regenbogen en zonneschijn was, hieronder een foto van Erdogan en zijn vrouw bij de opening van ‘The Trump mall’ in Istanbul:

trump.jpg

Eerdere problemen
President Erdogan is niet de enige die zich uitspreekt over de discriminerende uitspraken van Trump. Bulent Kural, de manager van het ‘Trump winkelcentrum’, gaf eind 2015 al aan onderzoek te willen doen naar de mogelijkheden om de samenwerking met Trump te beëindigen. Dit na Trump zijn uitlatingen met betrekking tot moslims die geen toegang meer zouden mogen krijgen naar de VS. “Wij keuren de discriminerende opmerkingen van Trump af. Zulke statements hebben geen waarde en zijn de producten van een brein dat de Islam, een vredelievend geloof, helemaal niet begrijpt”, aldus Kural