Vereniging Universiteit Utrecht geeft Turks.nl aan bij politie

Turks.nl Redactie

Naar aanleiding van berichtgeving van Turks.nl over een terreurbijeenkomst op universiteit Utrecht door Vereniging Montium, is melding gemaakt bij de politie.

De vereniging laat dat weten in een mail aan Turks.nl. Zij willen dat het artikel met onmiddellijke ingang wordt verwijderd. Of er daadwerkelijk melding is gemaakt is door de redactie niet vast te stellen.

Vrijdag organiseerde de vereniging een pro-PKK lezing in de Universiteitsbibliotheek in Utrecht.

De spreker van de lezing was Frederike Geerdink, een terreurverheerlijkende journalist die Turkije uit is gezet wegens haar steun aan de internationaal erkende terreurorganisatie PKK. De Turkse operatie in Afrin is het onderwerp.

Verder werd de bijeenkomst ook bijgewoond door PKK-sympathisant Sadet Karabulut. Zij was vaker spreker bij terreurbijeenkomsten die waren versierd met portretten van PKK-leider Abdullah Öcalan, die verantwoordelijk is voor tienduizenden doden in Turkije.

Beste mensen,gelet op de politieke gevoeligheid die het onderwerp van de lezing over de situatie in Afrin wellicht met…

Posted by Vereniging Montium on Thursday, February 22, 2018

De lezing met onder andere Frederike Geerdink is niet de eerste pro-PKK organisatie door Montium. Eerder werd een symposium gehouden, met foto’s van PKK-terroristen op de flyer. Wat bewijst dat de vereniging duidelijk een partij kiest en dus niet neutraal is, zoals wordt beweerd in het bericht hierboven: