PvdA woedend op Turken

AvatarTurks.nl Redactie

De Partij van de Arbeid is boos op Turken. Aanleiding is een georganiseerde cyberaanval op meerdere websites van de partij.

De aanval werd volgens de NOS aangekondigd op een Turkse twitteraccount, wat doet vermoeden dat het daadwerkelijk gaat om een Turkse aanval. Meerdere websites, zoals die van de PvdA zelf en europarlementariër Kati Piri waren geruime tijd onbereikbaar.

Aanleding voor de cyberaanvallen waren mogelijk de woorden van de Turkse minister Soylu in de richting van Piri. Piri was aanwezig bij ‘solidariteitsacties’ voor democratie in Turkije. Soylu moest er niks van hebben. Verder was Piri eerder te zien tijdens pro-PKK demonstraties en bleef ze stil na de executie van 13 Turkse gegijzelden door de PKK terwijl ze in haar tweets zegt op te komen voor democratische waarden in Turkije. Ook dat stuit op veel kritiek bij Turken in zowel Turkije als in Nederland.

“Geen aanval laat de PvdA minder luid opkomen voor mensen die zich in Turkije inzetten voor de democratie, rechtsstaat en mensenrechten. We laten laten ons de mond niet snoeren,” zegt de partij in een reactie.