PVV woedend om feestvierende Galatasaray-fans

Turks.nl Redactie

De Haagse PVV heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van een groep feestvierende Turken die afgelopen zaterdag de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk blokkeerden.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Dit is niet de eerste keer dat feestvierende allochtonen ongestoord overlast veroorzaken. Waarom mogen zij zomaar toeterend door de straten rijden en langdurig en luidruchtig straten blokkeren?

Het is niet uit te leggen dat gewone Hagenezen wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen in Den Haag blijkbaar boven de wet te staan.”

Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Karen Gerbrands de volgende vragen:

  1. Is het u bekend dat de Hobbemastraat op zaterdag 19 mei tijdelijk afgesloten is geweest vanwege feestvierende allochtonen die met fakkels en vlaggen de straat blokkeerden?
  2. Waarom hield de politie zich afzijdig en konden deze Turken ongestoord toeterend door de straten rijden, op auto’s dansen en zelfs een hele straat blokkeren?
  3. Hoeveel bekeuringen zijn er uitgeschreven en hoeveel personen zijn er aangehouden naar aanleiding van de blokkade op de Hobbemastraat?
  4. Waarom lijkt het erop dat er in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken zoals afgelopen zaterdag maar ook bij Turkse en Marokkaanse bruiloften waarbij men vaak met dure auto’s toeterend door de straten rijdt en langdurig en luidruchtig straten blokkeert?
  5. Bent u het met de PVV eens dat het niet uit te leggen is aan gewone Hagenezen dat zij wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen boven de wet lijken te staan?
  6. Begrijpt u dat het uw taak is om te voorkomen dat burgers het heft in eigen hand nemen, zoals recent in Duindorp is gebeurd nadat er niet werd gehandhaafd terwijl feestvierende allochtonen langdurig en luidruchtig straten blokkeerden vanwege een Marokkaanse bruiloft
  7. Kunt u aangeven hoe u ervoor gaat zorgen dat ook feestvierende allochtonen gewoon aangepakt worden als zij de wet overtreden in Den Haag?