Raad van State tegen afschaffen dubbele nationaliteit

Door | Binnenland

Dat staat in een vandaag openbaar gemaakt advies.

Het kabinet wil dat mensen die Nederlander willen worden, afstand doen van hun andere nationaliteit. Zo zou de betrokkenheid bij Nederland gestimuleerd worden en de integratie beter verlopen. Ook zou één nationaliteit helderheid geven over de rechten en verplichtingen die tussen staat en individu bestaan.

Maar volgens de Raad van State vallen nationaliteit en loyaliteit niet per se samen, en heeft het kabinet het plan niet goed beargumenteerd.

Verlengen
Ook wil het kabinet Nederlanders die een andere nationaliteit aanvragen, het Nederlanderschap afnemen. Ook hiervan heeft het kabinet de noodzaak niet aangetoond, aldus de Raad van State. Hetzelfde geldt voor het verlengen van de termijn waarna mensen die met een Nederlander zijn getrouwd, het Nederlanderschap kunnen aanvragen. Het kabinet wil die verlengen van drie tot vijf jaar.

Reactie
Minister Spies van Binnenlandse Zaken zegt in een reactie dat het kabinet ondanks de kritiek vasthoudt aan de plannen. De Raad van State was ook al tegen het kabinetsplan voor het Boerkaverbod.

Bron: nos.nl

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...