Rechtszaak tegen Bekir E. begonnen

Turks.nl Redactie

De rechtszaak tegen de 31-jarige moordenaar Bekir E. is dinsdag begonnen. Bekir E. wordt verdacht van het doodschieten van de 16-jarige Humeyra op haar school in Rotterdam.

De rechtbank houdt een eerste, inleidende zitting in de geruchtmakende zaak. Ook medeverdachte Mohammed Al-M. (25) is aanwezig. Veel familieleden van het slachtoffer zijn aanwezig in de rechtszaal.

Loading...

E. wilde aanvankelijk niet naar de rechtbank komen, aldus zijn advocaat, maar is uit ,,respect voor de rechtbank en de familie van het slachtoffer toch gekomen.” E. had de daad eerder al eerder bekend.

De moordenaar beweerde dat het ging om een uit de hand gelopen poging tot ontvoering. De medeverdachte ontkent dit en zegt dat Bekir E. dit zegt om een lagere straf te krijgen.

Loading...

Humeyra werd op 18 december 2018 in de fietsenstalling van haar school, het Designcollege in Rotterdam-West, doodgeschoten. Bekir E. werd al snel daarna opgepakt in de buurt van de school. Hij zou met zijn vriend Al-M. naar de school zijn gereden. Het Openbaar Ministerie beschuldigt Al-M. onder meer van het medeplegen van moord.

E. heeft een relatie met Humeyra gehad. De tiener had meerdere keren aangifte tegen hem gedaan, onder meer vanwege stalking. De dag dat ze werd doodgeschoten, had ze een afspraak op het politiebureau.

Na de zomer wordt de rechtszaak inhoudelijk behandeld. Op 6 mei wordt de mentale toestand van Bekir E. onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Loading...
  • Loading...