Rector Islamitische Universiteit: Stem niet op landverraders

Door | Binnenland

Dat heeft hij aangekondigd op zijn Facebook-pagina
Schermafbeelding 2014-05-22 om 16.33.38
Letterlijk vertaald:

PAS OP BIJ DE EUROPESE VERKIEZINGEN

Op 22 mei 2014 worden de Europese Verkiezingen gehouden: Ik adviseer mijn moslimbroeders om te stemmen op degenen die hen vertegenwoordigen, en niet op degenen die hun land verraden.

Kaya Turan Kocak, wat zijn politieke partij ook is, is een broeder dat zowel Nederland en de Nederlandse moslims zal dienen. Ik bid dat hij wordt gekozen.

Zijn uitspraken vielen niet bij iedereen in de smaak. Osman Bicen (nr 17. bij D66) zegt aan het AD dat hij positieve gevoelens heeft voor Turkije, maar als politicus werkt in het belang van Nederlrand: “Deze man is volledig ontspoord. Ik een landverrader? Waar zijn de bewijzen?” aldus Bicen. Alaattin Erdal (CDA), kandidaat van de Gülenbeweging in Nederland vindt dat de uitspraken te maken hebben met de spanningen in Turkije: “Dit heeft niets met Nederlandse politiek te maken. Het is heel pijnlijk dat nu ook in Nederland in dit soort termen wordt gepraat. De Turkse gemeenschap dreigt te polariseren.” Akgünduz staat bekend om zijn uitspraken tegen de Gülenbeweging.

Pieter Duisenberg (kamerlid VVD) wilde eerder de vergunning van de universiteit laten intrekken, maar dat bleek niet mogelijk. Wel is de maat nu vol. “Een opleiding die eerder segregeert dan integreert hoort hier niet thuis.”

Bij een nieuw bericht vertelt Ahmet Akgünduz dat zijn woorden onjuist naar vooren worden gebracht door het AD. “In welk land dan ook, als iemand tegen de belangen werkt van zijn land van herkomst, en het land waarin hij woont, zie ik diegene als landverrader.”

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...