Redactie Turks.nl bedreigd om publiceren foto’s PKK-sympathisanten

De redactie van Turks.nl is overspoeld met haatberichten na het publiceren van het bericht over de PKK-vieringen in Den Haag.
Turks.nl Redactie

Sympathisanten van de terreurorganisatie zijn boos omdat de deelnemers negatief in het daglicht zouden komen. Zij eisen dat ten minste de foto’s worden verwijderd van het bericht, terwijl er trots op geposeerd wordt met vlaggen van de PKK en portretten van terreurleider Abdullah Öcalan.

De foto’s zijn door de organisatoren ingezonden naar ANF, een Koerdische persbureau die het op zijn beurt heeft verspreid. Verwijdert Turks.nl het niet, wordt er gedreigd met rechtszaken en aangiftes. Sommige sympathisanten gaan zelfs verder door redacteurs persoonlijk te bedreigen. 

Volgers van Turks.nl stellen de vraag hoe het vieren van de verjaardag van de PKK zomaar wordt toegelaten door de gemeente en de politie. De PKK is een door Nederland erkende terreurorganisatie dat verantwoordelijk is voor minstens 40.000 doden in Turkije. “De PKK is niet beter dan de IS. Een IS-bijeenkomst was mogelijk nooit toegestaan. Er is sprake van dubbele standaarden,” luidt een reactie op het bericht. 

Zie alle foto’s bij de bron.

  • Loading...