Reisadvies Nederland: Ontwijk Koerdisch gebied

Door | Binnenland

In het reisadvies worden vakantiegangers afgeraden om te reizen naar overwegend Koerdisch gebied in Turkije, met name naar de grensstreek met Syrië en Irak. Dat zijn gebieden waar veel aanslagen worden gepleegd door de PKK.

Op 11 juli heeft de PKK met een reeks aanslagen aangekondigd de wapenstilstand met Turkije van de baan te vegen. Sindsdien zijn er vele aanvallen door terroristen, met name in het oosten van Turkije. Daarbij zijn meerdere militairen, politieagenten en burgers het slachtoffer van geworden. Na de aanslag van de IS in Suruc, waarbij 32 Koerdische activisten zijn omgekomen, is er een stijgende lijn in de brute aanvallen van de PKK. Zo werd op donderdag een explosief geplaatst op een spoorlijn tussen Turkije en Iran.

Reisadvies
De Rijksoverheid meldt dat de risico’s in het oosten van Turkije toenemen. Het gaat om onder andere demonstraties die uit de hand kunnen lopen, gewapende confrontaties, aanslagen en ontvoeringen. Reizigers worden aangeraden enkel noodzakelijke reizen te maken. Ook wordt de burgeroorlog in Syrië beschreven als een factor dat het risico laat toenemen.

Reizigers worden aangeraden om de aanwijzingen van locale autoriteiten te volgen, omdat terreurorganisaties dreigen met aanslagen in grote steden als Istanbul. Het hele land is geel gekleurd op de risicokaart, wat staat voor ‘veiligheidsrisico’s. De grensstreek met Syrië en Irak is oranje, terwijl de grens zelf rood is gemarkeerd, wat staat voor ‘niet reizen’.

 

 

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...