Reiziger naar Turkije gestraft om valse PCR-certificaten

Turks.nl Redactie

Een 54-jarige man is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Dat meldt nhnieuws.nl.

Reden voor de straf is het vervalsen van drie PCR-certificaten. Samen met zijn zoon en een vriend wilde de man naar Turkije vliegen, maar liep tegen de lamp bij de Koninklijke Marechaussee. Hij had namelijk via internet drie valse PCR-certificaten gedownload. Bij controle werdt dit ontdekt.

De reiziger heeft zijn fout toegegeven en spijt betuigd. Reden voor de vervalsing zou tekort aan tijd zijn. Zijn zoon en de vriend mosten snel weer terug naar Turkije om de volgende dag terug naar school te kunnen. De heropening van de scholen zou slechts kort van tevoren zijn aangekondigd in Turkije.

Het OM had twee manden cel geëist waarvan een maand voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar voor valsheid van geschrifte. De rechter vond een gevangenisstraf op zijn plaats, maar hield het bij een taakstraf omdat het bijna een jaar geleden is en omdat de man geen strafblad had.