Rotterdammer die Turkse Nederlander (17) doodschoot in shishalounge veroordeeld tot 12 jaar cel

Turks.nl Redactie

De 20-jarige Mustaf S. uit Rotterdam is veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodschieten van de 17-jarige Azad Sahin in april 2018.

S. is veroordeeld voor doodslag en niet voor moord, omdat hij volgens het OM en de rechter de moord niet van te voren had gepland.

Op 7 april 2018 schoot Mustaf S. de 17-jarige Azad Sahin dood na een ruzie die ontstond omdat S. geraakt zou zijn door een ballon van Azad die met lachgas was gevuld. Vlak na de moord werden beelden van de moord in de Haagse shishalounge VLVT gedeeld op social media.

Sahin overleed enkele dagen na de schietpartij in het ziekenhuis. Mustaf S. vluchtte weg, maar werd een week later toevallig aangehouden bij een verkeerscontrole.

Volgens de rechtbank wilde Mustaf S. niet meewerken aan een onderzoek naar zijn persoon. Daarom moet hij als toerekeningsvatbaar worden beschouwd. “Daarnaast speelt een rol dat de verdachte, ook al was dat pas op de zitting, het feit heeft bekend en zijn verantwoordelijkheid daarvoor heeft genomen. Daarom komt de straf uit op twaalf jaar, zoals de officier van justitie ook had gevorderd.”