Rotterdamse Koranschooleigenaar vrijgesproken van seksueel misbruik

Turks.nl Redactie

De 26-jarige Abdurrahman A. is vrijgesproken van het misbruiken van een minderjarige jongen. Dat meldt AD.nl.

De rechter vindt dat er geen overtuigend bewijs is om de man te veroordelen. Met de uitspraak komt er een einde aan een zedenzaak die Turkse Nederlanders in de stad een lange tijd bezig hield.

De uitspraak kwam ondanks het feit dat Abdurrahman A. zowel tegen een vriend als in een video-opname heeft opgebiecht. Hij kon de verleiding van de satan niet weerstaan, aldus de voormalige Koranschooleigenaar.

Geen van de ouders van de slachtoffers hebben aangifte gedaan, uit angst dat het hun kinderen zal achtervolgen. Ook zou de angst voor de familie van A. een belangrijke rol spelen. Het OM begon zelf een onderzoek op basis van geluidsopnames en video’s. De eis was een celstraf van minstens één jaar.

De rechter vond echter dat er geen overtuigend bewijs is om A. achter de tralies te zetten. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de slachtoffers niet konden worden gehoord. Het blijft daardoor een ‘van-horen-zeggen verklaring’, aldus de rechter.

Zowel het OM en de moeder van één van de slachtoffers reageren teleurgesteld. “Dit is echt heel jammer. Als ik aangifte had gedaan, was de uitkomst hetzelfde geweest. Het zou een trauma voor mijn zoon zijn als hij in de rechtbank zijn verhaal moest doen. Toch is het goed dat deze zaak behandeld is. Nu is iedereen op zijn hoede voor deze jongen,” aldus de moeder.