Scholen Gülensekte in Nederland blijven leeglopen

Scholen gelieerd aan de Gülensekte in Nederland blijven leeglopen. De sekte moest een school en twee bijlescursussen sluiten vanwege de leegloop.

Na de couppoging van in het leger geïnfiltreerde sekteleden op 15 juli 2016 schreven ruim 600 leerlingen zich uit de scholen. In de afgelopen twee jaar is dit cijfer alleen maar verdubbeld.

De IBS De Roos basisschool (gelieerd aan de Gülensekte) in Purmerend heeft zelfs inmiddels zo weinig leerlingen dat de school binnenkort zal gaan sluiten.

Andere scholen gelieerd aan de Gülensekte hebben hun naam veranderd.

De IBS De Roos basisschool in Zaandam heeft haar naam veranderd naar IBS De Horizon.

De Witte Tulp basisschool in Amsterdam heet voortaan ‘De Wereldburger’ en het Cosmicus College in Rotterdam heet nu ‘Lyceum Kralingen’.

Instituut Het Centrum veranderde haar naam naar De Kennispoint, maar het mocht niet baten. Vanwege de leegloop moest die cursusschool sluiten.

De krant van de Gülensekte in Nederland, Zaman Vandaag, heeft zich hernoemd naar De Kanttekening.

Meerdere instanties van de Gülensekte hebben zich hernoemd, maar het heeft niet mogen baten.

Verder heeft het gezondheidscentrum Sanitas zich hernoemd naar ‘Gezondheidscentrum Aelbrechtskade’. De Dialoog Academie is gefuseerd met de vereniging ‘Islam en Dialoog’ in ‘Platform INS’.

HOGIAF, een vereniging van jonge Turks-Nederlandse ondernemers gelieerd aan de Gülensekte, heeft zichzelf opgeheven, nadat jonge zakenmensen de vereniging massaal verlieten.

Gülenisten kopen Turkse restaurants en proberen hun activiteiten in het geheim door te zetten. Zekeriya Öz, voormalig hoofdaanklager in Turkije en de man achter de vervalste rechtszaken tegen grote namen in het Turkse leger, zou gezien zijn bij meerdere verenigingen in Nederland. Hij is gevlucht uit Turkije.

Gülenscholen in Nederland

Momenteel zijn er slechts twee middelbare scholen en zes basisscholen over van de sekte in Nederland:

Lyceum Kralingen (Rotterdam),

Metis Montessori middelbare school (Amsterdam),

De Horizon basisschool (Zaandam),

Cosmicus basisschool (Rotterdam, Den Haag en Arnhem),

Cosmicus-Impuls basisschool (Amsterdam),

Wereldburger basisschool (Amsterdam).