School laat Turkse Nederlander achter na schoolreisje in buitenland

Turks.nl Redactie
Total
2K
Shares

Esra Toprak (18) uit Haaksbergen werd door haar leraren aan haar lot achtergelaten op het vliegveld van Boedapest. Ze kon bij het instappen haar identiteitskaart namelijk niet vinden. Dat meldt Tubantia.nl.

Als Esra na een werkweek met het ROC in Hongarije het vliegtuig in wil stappen richting Nederland, kan ze haar ID-kaart niet vinden. Terwijl de hele klas in het vliegtuig stapt, is maar één klasgenoot bereid om bij haar te blijven.

De leraren doen er lacherig over: ”Jullie hebben vast wel genoeg geld, dat wordt een leuk weekeinde”. Esra blijft achter met tranen in haar ogen.

Maar er was niets om over te lachen. ”Want toen zij in het vliegtuig stapten wisten ze helemaal niet of we wel genoeg geld hadden. En of ik mijn ID-kaart nog zou vinden. Dus ook niet wanneer wij terug konden vliegen. Daar hebben ze mij ook helemaal niet naar gevraagd. Ze lieten me aan mijn lot over. Zo voelde dat. Ik heb de afgelopen nachten nauwelijks geslapen”, zegt Esra.

Even later vond ze haar ID-kaart in haar bagage. Zij en haar klasgenoot Joël konden de volgende ochtend alsnog vertrekken naar Nederland.

De school vindt dat het niet hun verantwoordelijkheid is. De achtergebleven leerlingen zijn tenslotte volwassen.

 

  • Loading...