Seksuele intimidatie bij Islamitische Universiteit Rotterdam

Twee studentes van de Islamitische Universiteit Rotterdam zijn van de opleiding gestuurd toen ze een klacht hadden ingediend over seksuele intimidatie door een bestuurder.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat meldt het AD.

De studentes zijn 33 en 38 jaar oud. Een lid van het College van Bestuur zou twee keer seksuele toespelingen richting de dames hebben gemaakt. 

De eerste keer gebeurde dat in het bijzijn van een ander bestuurslid. De man ging voor hen staan, hield zijn riem vast en zei in het Turks: “Ga naar achteren, ik zal het jullie geven”. Daarbij wees hij naar een kamer achter de ruimte waar de vier zich bevonden en maakte hij een beweging alsof hij zijn riem losmaakte.

Toen de vrouwen hem na een tijdje weer tegenkwamen kregen zij te horen: “Of jullie willen of niet, jullie zullen door mijn handen gaan”. De vrouwen dienden een klacht in, maar werden prompt van de universiteit afgestuurd omdat ze “niet binnen de cultuur” zouden passen.

De vrouwen zijn beide getrouwd en hebben kinderen. Zij willen hun opleiding Islamitische Wetenschappen afmaken en hebben een kort geding aangespannen. Hun advocaat zegt tegen het AD dat zijn cliënten in shock waren na de gebeurtenissen:  “In een onderwijsinstelling is voorzichtigheid geboden, en zeker in een islamitische omgeving is dit het laatste wat je verwacht. Het was een traumatische ervaring.”