Şeref Ç. veroordeeld tot 14,5 jaar cel voor moord op Turks-Nederlands echtpaar

Şeref Ç. moet 14,5 jaar de cel in voor het doodsteken van een Turks-Nederlands echtpaar in Slotermeer, Amsterdam in 2013. Dat schrijf Het Parool.

Hij heeft altijd ontkend, maar volgens de rechter ging hij in ‘kennelijke razernij’ tekeer. Tijdens het onderzoek ging van alles verkeerd, maar tot strafvermindering leidt dat niet.

Loading...

Het OM eiste 25 jaar gevangenisstraf voor doodslag op het eerste slachtoffer, Sait Oyunlu (63), en voor de moord op diens vrouw Fatma Dikayak (52).

Volgens het OM kwam Ç. (51) naar het huis van het stel onder het voorwendsel een heroïnedeal te sluiten, maar was hij in werkelijkheid van plan om hen te beroven.

Volgens het OM stak C. tijdens die drugsroof eerst Oyunlu dood en achtervolgde hij daarna diens vriendin Dikayak, die de straat op was gevlucht. Daar doodde hij haar met zeventien messteken, terwijl veel buurtbewoners toekeken.

Ç. moet voor de ‘brute en beestachtige’ aanval 14,5 jaar de cel. Hij heeft de gillende Dikayak ‘op nietsontziende wijze’ om het leven gebracht. Eén buurtbewoner kon de aanval horen en omschreef het ‘alsof er heel hard in een stuk vlees werd gesneden’.

Hoger beroep

Vermoedelijk zal de advocaat van de veroordeelde in hoger beroep gaan. Dat zal dan het tweede hoger beroep worden van de Turkse Nederlander: het Hof in Den Bosch buigt zich over de vraag of Ç. een Turkse garagehouder doodschoot.

Loading...

Daarvan werd hij vrijgesproken, nadat de officier van justitie 23 jaar cel had geëist. Wel werd hij veroordeeld voor het in brand steken van de vluchtauto die bij die liquidatie was gebruikt.

  • Loading...