Slachtoffers boos om vrijlating loverboy

(Novum) – De slachtoffers van Murat O. zijn boos dat over de vrijlating van de loverboy. O. is veroordeeld tot vier jaar cel voor uitbuiting van vrouwen en mensenhandel, maar heeft verlof gekregen om de geboorte van zijn kind bij te kunnen wonen.
Turks.nl Redactie

De slachtoffers zijn niet gewaarschuwd voor de vrijlating, zegt hun advocaat Richard Korver tegen Radio 1.

Volgens de raadsman vrezen de slachtoffers dat hij ze zal opzoeken nu hij weer vrij is. Er zou ze door justitie zijn verzekerd dat er geen Saban B.-achtige toestanden zouden ontstaan.

De zaak doet wel denken aan de omstreden vrijlating van Saban B. De gewelddadige mensenhandelaar mocht uit de gevangenis om zijn vrouw en kind op te zoeken. Hij nam tijdens het verlof de benen en vluchtte naar Turkije. Hij is daar inmiddels aangehouden.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft het OM geprobeerd het verlof van O. tegen te houden, maar was het gerechtshof in Amsterdam het daar niet mee eens. Justitie voerde als argument onder meer aan dat er maatschappelijke onrust zou kunnen ontstaan bij een vrijlating van O., maar het hof bleek daarvoor niet gevoelig.

Het verlof van O. is onder de gebruikelijke voorwaarden. Dat betekent dat het verlof wordt ingetrokken als hij een nieuw strafbaar feit begaat of als hij bijvoorbeeld bij zijn slachtoffers in de buurt komt. Hij moet zich op 16 juli weer melden.