Spoeddebat in gemeenteraad vanwege geflipte Turk

Gisteren zorgde een Turkse Nederlander voor tumult bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Hij gedroeg zich zo agressief dat hij het consulaat werd uitgezet, waar de Rotterdamse politie hem oppakte.

De reden dat hij zich zo agressief gedroeg, is omdat hij erg lang moest wachten en kreeg te horen dat hij nog langer moest wachten vanwege een technische storing.

De man werd zodanig agressief dat de beveiliging in het consulaat pepperspray moest gebruiken en hem eruit gooiden. Het consulaat werd vanwege de pepperspray korte tijd ontruimt.

Gemeenteraad Rotterdam

De rechtse partijen Leefbaar Rotterdam, VVD en het CDA hebben voor morgen een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van het voorval.

Leefbaar Rotterdam beweert echter dat er sprake was van een ruzie en dat de aanleiding daarvoor in de politieke sfeer zou liggen. Waar ze die informatie op baseren is onbekend.

Volgens Leefbaar is het consulaat aanjager geweest van meerdere conflicten de afgelopen twee jaar en doelen daarbij op een ‘stammenstrijd tussen voor- en tegenstanders van de terroristische sekte FETÖ, die de stad zou teisteren’.

Wat er allemaal zou zijn gebeurd in die afgelopen twee jaar, laten ze echter in het midden. Leefbaar wil het consulaat blijven monitoren.