Supermarkteigenaar in Nederland schiet Tansu (24) te hulp

Turks.nl Redactie

Veel Turken zijn geschokt door het verhaal van de 24-jarige Tansu.

De 24-jarige Tansu kwam kortgeleden erachter dat haar overleden moeder eigenlijk een man was en haar had gestolen vlak na haar geboorte in het ziekenhuis.

Jarenlang deed haar moeder met de nepidentiteit Handan Kaya iedereen geloven dat ze een vrouw is en dat ze Tansu had gebaard. Zelfs haar echtgenoot zou dit jarenlang gedacht hebben. De exacte details zijn nog altijd een beetje vaag

De echte familie van Tansu is inmiddels gevonden en vastgesteld via een DNA-test. Tansu heeft echter meer problemen. Haar moeder heeft veel schulden nagelaten aan haar.

Zelf kan ze de schulden niet betalen, omdat ze pas afgestudeerd is. Zo heeft ze een schuld van 20.800 lira aan de belasting. Ze hoeft het niet allemaal in één keer te betalen. Ze mag eerst 2 duizend lira aanbetalen.

Ayhan Akpınar, een supermarkteigenaar uit Den Haag, schoot haar te hulp. Het verhaal had namelijk veel indruk gemaakt op hem. Hij zei dat hij haar erg vond lijken op zijn eigen dochter. Hij zegt al dagen nauwelijks te kunnen eten, omdat hij zo onder de indruk is van haar situatie.

Hij beloofde in mei naar Istanbul te gaan om haar schulden af te betalen. Hij wil haar ook verder helpen. Hij bood haar aan om naar Nederland te komen, zodat ze hier kan studeren. Hij zegt ook bereid te zijn haar financieel te steunenals ze haar studie in Turkije wil voortzetten.

Akpınar is een bekend gezicht in de Haagse Schilderswijk. Hij is al jaren eigenaar van de Turkse supermarkt ‘De Tijd’ op de hoek van de Kockstraat en de Paul Krugerlaan.

https://www.youtube.com/watch?v=KTsl4-0kFlA