Tayyip en Firdevs krijgen smartphone van Turkse ambassade vanwege goede schoolprestaties

Turks.nl Redactie

Twee 19-jarige studenten behaalden zodanig goede scores op hun middelbare scholen dat ze toegang kregen tot moeilijk toegankelijke studies op prestigieuze universiteiten. Ze kregen daarvoor cadeau’s van de Turkse ambassadeur in Berlijn.

Tayyip Emre Kehribar studeerde af aan de Leonardo da Vinci-school en schreef zich in voor de studie Geneeskunde aan de Hamburg Universiteit. Firdevs Şahin schreef zich in aan de studie Tandheelkunde aan de Vrije Universiteit in Berlijn.

De twee studenten werden uitgenodigd op het Turks consulaat in Berlijn en werden ontvangen door de Turkse consul-generaal Mustafa Çelik. Hij feliciteerde de studenten en gaf ze elk een smartphone cadeau.

“We zijn trots dat studenten als Tayyip en Firdevs zulke uitzonderlijke prestaties leveren. De rol van familie is erg groot bij de educatie. Als families hun kinderen steunen, brengt dat succes met zich mee. Ik feliciteer beide moeders. We vinden educatie erg belangrijk. We geven namens de ambassade twee smartphones aan deze studenten als een klein cadeau”, zei Çelik.