Tilburg wil geen Ottomanen in de stad

Turks.nl Redactie

De gemeente Tilburg heeft afgelopen jaar voorkomen dat de Turks-Duitse boksclub Osmanen Germania zich vestigt in de stad. Dat hebben de gemeente en de politie woensdag bevestigd.

Osmanen Germania is opgericht in Duitsland, maar is sinds 2016 ook actief in Nederland via Twente. Zij zeggen boksscholen te willen openen in Nederland waar kansarme jongeren geholpen zullen worden. Zij richtten zich op Rotterdam, Utrecht en Tilburg. De leden van de club lopen rond als leden van motorclubs. Ook hebben de Osmanen een vergelijkbaar organisatiestructuur, aldus de politie. In Duitsland kwamen de Osmanen meerdere keren in de media, omdat ze de PKK-gelinkte groep ‘Bahoz‘ aanvielen.

Een woordvoerder van de politie vindt dat zulke organisaties geweerd moeten worden. “Zo’n 85% van de leden van motorgangs heeft een strafblad. Leden worden gelinkt aan zware georganiseerde criminaliteit.” Volgens de politie voldoet Osmanen Germania aan dezelfde criteria als motorclubs. Volgens de leden ervan is het een gezellige boksclub.

De Nederlandse tak heeft al eerder de banden met het Duitse bestuur hebben opgeheven in verband met ‘meningsverschillen’.

  • Loading...