Turk (46) riskeert flinke straf wegens isoleren en slaan vrouw

Een 46-jarige Turkse man uit Hasselt riskeert een boete en een straf van 8 maanden wegens het isoleren en slaan van zijn vrouw. De vrouw werd onder andere geslagen met een schoenlepel, vloerwisser en pureestamper. Aan de klappen hield ze een hoofdwond over.

Nieuwsblad.be meldt dat de man de vrouw volledig isoleerde. In 2017 kwam de vrouw uit Turkije en mocht letterlijk niets van haar man. Ze kreeg geen pinpas, mocht geen telefoon gebruiken en kreeg geen toegang tot het internet. Zonder toestemming mocht ze niet eens bellen naar haar moeder, die in Turkije woont.

In januari 2018 ging de man tekeer tegen zijn vrouw. Ze kreeg klappen met een pureestamper terwijl ze haar zes weken oud zoontje vasthield. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis met een hoofdwond. Daar werd de politie geïnformeerd.

De man was niet onder de indruk. Volgens hem was het juist zijn vrouw die zeer agressief was. Ze zou zelfs grijpen naar een mes. Verder beweerde dat hij hun eigen normen en waarden hebben en dat zulke dingen dus normaal zijn voor ze. Daar trapte de politie niet in.

Weliswaar zette de man daarna pas stappen in de goede richting, maar afgelopen april was het weer raak. Een getuige zag dat hij haar meerdere keren sloeg. Ze viel op de grond en werd geschopt door haar man. Op 5 februari doet de rechter uitspraak.