Turk-Islamitische groepen niet achter ophef pleegkinderen

Door | Binnenland

Dat melden zij op hun website.

NRC beweert dat een informatiebijeenkomst in november de oorzaak is van alle ophef betreft Yunus. Daar zou een professor van de Islamitische Universiteit Rotterdam hebben gezegd dat vijfduizend Turkse kinderen zijn ondergebracht bij christelijke gezinnen. De krant Zaman, die gelieerd is aan de beweging, zou er aandacht aan besteed hebben. Volgens NRC zijn de universiteit & de professor ook verbonden aan Gülen. Platform INS ontkent dat. 

Ook is INS teleurgesteld dat de NRC de beweging negatief in het nieuws brengt, zonder contact op te nemen met iemand van de Gülen-beweging over het onderwerp: “Als NRC dit wel gedaan zou hebben, dan hadden we kunnen uitleggen dat er van een verband tussen de recente ophef en onze beweging geen sprake is geweest. De krant Zaman is zoals bekend wel gelieerd aan de Gülen-beweging en heeft inderdaad over deze zaak bericht zoals over alle belangrijke ontwikkelingen in de Turkse gemeenschap.”

Op Twitter en Facebook beschuldigen Turkse Moslims de NRC van bewuste ‘smaad’ en ‘lastering’ op de lanceringsdag van de Nederlandse editie van Zaman.

© Turks.nl 

Knappe imam Özyılmaz is een hit

Mustafa Özyılmaz werd bekend nadat hij las uit de Koran...

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...