Turken door heel Nederland de straat op

Turks.nl Redactie

In de grote steden in Nederland zijn Turken de straat op gegaan. Vooralsnog is de sfeer grimmig en zijn er nog geen confrontaties met de politie.

In de grote steden zoals Amsterdam en Den Haag gingen Turkse Nederlanders de straat op om hun woede te uiten over de incidenten van gisteravond, waarbij de Turkse minister van Familiezaken het land werd uitgezet. Ook vanavond wordt er verwacht dat men zal protesteren in de Haagse Schilderswijk en in Amsterdam.

Volgens Rutte zouden de autoriteiten er alles aan doen om de rust te bewaren in het land.

Amsterdam

Volgens onze verslaggever Emre Ekinci in Amsterdam hebben ruim 200 jongeren een weg afgesloten in de buurt van het Mercatorplein. De Mobiele Eenheid staat er vooralsnog met 20 man.

Update 21:12

De meeste jongeren zouden inmiddels al naar huis zijn gegaan.

Den Haag

Onze verslaggever in Den Haag meldt dat de sfeer rond het Hobbemaplein grimmig is. Jongeren van diverse komaf hangen rond het plein. De politie houdt de wacht en praat af en toe met de jongeren. Er wordt met scooters rondgereden en af en toe getoeterd.

De politie heeft veel voorzorgsmaatregelen genomen. De ME rijdt rijdt heen en weer en de politie staat klaar met politiepaarden.

Update 21:40

De politie probeert te praten met de aanwezige jongeren. Op de vraag van een politieagent; wat de jongeren daar doen antwoordt een jongere grappend: ”Wachten op Erdogan.” Het ziet ernaar uit dat de jongeren later op de avond vreedzaam naar huis zullen gaan.

Hobbemaplein
Hobbemastraat