Turken in Nederland gaan eigen president kiezen in Rotterdam en Deventer

Door | Binnenland

Ook de Nederlandse Turken mogen meebepalen wie de president gaat worden van hun land van herkomst. Dat zullen zij doen door te stemmen in Rotterdam (Ahoy) en in Deventer (De Scheg).

Togan Oral, consul generaal in van Turkije in Rotterdam zegt dat er ongeveer 240 duizend Turkse stemgerechtigden zijn in Nederland. 173 duizend zijn ingeschreven bij het consulaat in Rotterdam, 66 duizend in Deventer. In de Ahoy zullen er 63 stembussen worden neergezet, tegenover 24 in Deventer.

Het stemmen zal in totaal vier dagen duren, tussen 31 juli en 3 augustus. Indien er een tweede ronde plaatsvindt, zal dat gebeuren tussen 17 en 20 augustus. De stemmers mogen tijdens de verkiezingen gratis parkeren bij Ahoy. 

Stemmen
Mensen die een stem willen uitbrengen moeten ingeschreven zijn in het systeem van de Turkse kiesraad. Of men al reeds is ingeschreven, kan gecontroleerd worden via deze link. Daarvoor is een Turkse identiteitskaart benodigd. Indien er geen inschrijving is, moet dat gebeuren met behulp van een formulier dat hier te downloaden is. Klik hier voor meer informatie.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...