Turken voorkomen PKK-terreurbijeenkomst: veel gewonden

Turks.nl Redactie

Turkse Belgen hebben een PKK-terreurbijeenkomst in Antwerpen voorkomen. Daarbij zijn 8 gewonden gevallen, waaronder een politieagent. Dat melden Vlaamse media.

In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen is vrijdagnamiddag een zware vechtpartij uitgebroken. Zo’n honderd mensen gingen met elkaar op de vuist, zegt de Lokale Politie Antwerpen. Ze gebruikten daarbij stokken, tafelpoten en stoelen.

Vrijdagavond zou er een evenement van de terreurbeweging PKK plaatsvinden in Antwerpse. Toen een bus van de PKK de Brederodestraat – in de (Turkse) buurt – passeerde, kwamen de straat op.

Zo’n honderd mensen gingen met elkaar op de vuist. “In de vechtpartij maakten de betrokkenen gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen om de tegenstander te lijf te gaan. Over het gebruik van andere wapens kan de politie nog geen uitspraken doen”, aldus de politie.

De politie kwam massaal ter plaatse en escorteerde de bus uit de wijk. De bus werd daarbij bekogeld.

Naar verluidt zou de PKK-aanhang met opzet door de Brederodestraat gereden zijn om te provoceren.

Zeven personen raakten gewond, niemand was er ernstig aan toe. 1 agent liep verwondingen op. 41 personen werden bestuurlijk aangehouden vanwege van het verstoren van de openbare orde.

Een man met een Turkse vlag werd door de politie overmeesterd, waarna er weer een relletje uitbrak.

De politie blijft in de omgeving om nieuwe escalaties te voorkomen. Ook een politiehelikopter hield een oogje in het zeil. “De politie van Antwerpen roept op om de omgeving te vermijden. Wie toch in de buurt moet zijn, vragen we om plaats te maken en te houden voor de hulpdiensten”, zegt de politie.