Turks cultureel centrum Yunus Emre nu ook in Amsterdam

Door | Binnenland

Het Yunus Emre Instituut, is bij wet op 5 mei 2007 opgericht, met als doel de Turkse taal, geschiedenis, cultuur en kunst te bevorderen om zo ‘vriendschappen’ in het buitenland te ontwikkelen middels verscheidene activiteiten en samenwerkingsprojecten.

Het instituut heeft momenteel meer dan 35 culturele centra in verschillende landen, waaronder Duitsland, België, Oostenrijk, Marokko, Frankrijk, Zuid-Afrika en het VK.

Het cultureel centrum in Amsterdam dat begin volgend jaar zijn deuren zal openen in Amsterdam zal zich voornamelijk richten op mensen die zich interesseren voor de Turkse taal en cultuur. Daarmee zullen de activiteiten van het Turkse centrum niet veel afwijken van de al aanwezige culturele instituten van andere landen. Gevraagd naar de relatie met de Turkse ambassade benadrukte Kabadayi in contact te staan met de ambassade in Den Haag, maar dat er geen directe hiërarchische verbinding bestaat tussen zijn instituut en de ambassade: hij kan zelf beslissen over activiteiten.

Remzi Kabadayı, directeur van het Yunus Emre Instituut Amsterdam, gaf aan dat het instituut een positieve bijdrage kan leveren aan de beeldvorming over Turkije. Kabadayi onderstreepte dit en zag het ook als zijn opdracht om aan het verbeteren van die beeldvorming te werken.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...