Turks cultureel centrum Yunus Emre nu ook in Amsterdam

Begin 2015 opent het Yunus Emre Instituut een cultureel centrum in Amsterdam.
AvatarTurks.nl Redactie

Het Yunus Emre Instituut, is bij wet op 5 mei 2007 opgericht, met als doel de Turkse taal, geschiedenis, cultuur en kunst te bevorderen om zo ‘vriendschappen’ in het buitenland te ontwikkelen middels verscheidene activiteiten en samenwerkingsprojecten.

Het instituut heeft momenteel meer dan 35 culturele centra in verschillende landen, waaronder Duitsland, België, Oostenrijk, Marokko, Frankrijk, Zuid-Afrika en het VK.

Het cultureel centrum in Amsterdam dat begin volgend jaar zijn deuren zal openen in Amsterdam zal zich voornamelijk richten op mensen die zich interesseren voor de Turkse taal en cultuur. Daarmee zullen de activiteiten van het Turkse centrum niet veel afwijken van de al aanwezige culturele instituten van andere landen. Gevraagd naar de relatie met de Turkse ambassade benadrukte Kabadayi in contact te staan met de ambassade in Den Haag, maar dat er geen directe hiërarchische verbinding bestaat tussen zijn instituut en de ambassade: hij kan zelf beslissen over activiteiten.

Remzi Kabadayı, directeur van het Yunus Emre Instituut Amsterdam, gaf aan dat het instituut een positieve bijdrage kan leveren aan de beeldvorming over Turkije. Kabadayi onderstreepte dit en zag het ook als zijn opdracht om aan het verbeteren van die beeldvorming te werken.