Turks-Duitse jongens die omkwamen bij verkeersongeluk begraven in Turkije

Afgelopen week was een zware week voor de Turkse gemeenschap in Nederland en Duitsland. Bij drie verkeersongelukken kwamen zeven jongeren van Turkse komaf om het leven

Sefer Baş (22), Can Nico Demir (21) en Melih Pekmezci (19) kwamen om bij een eenzijdig verkeersongeluk in de Duitse stad Marl. Ze botsten met hoge snelheid tegen een elektriciteitspaal en kwamen ter plekke om het leven.

Alledrie de jongens zijn inmiddels begraven. Can Demir is begraven op de islamitische begraafplaats van Marl terwijl Melih en Sefer zijn begraven in Zonguldak.

Nederland

In Nederland kwamen afgelopen week acht mensen om bij twee verkeersongelukken. Bij een verkeersongeluk op de snelweg bij Deventer kwamen vier jongeren om, waaronder de 22-jarige Ömer Doğan, die is begraven in Turkije.

Bij een verkeersongeluk in de buurt van Den Haag kwamen eveneens vier jongens om het leven. Drie van hen waren van Turkse afkomst en zijn begraven op de islamitische begraafplaats in Den Haag. Allevier de slachtoffers kwamen uit dezelfde familie, het vierde slachtoffer was een autochtone Nederlander die verloofd was met de zus van twee van de slachtoffers.

Honderden Hagenaren kwamen opdagen bij de uitvaart.