Turks festival brengt beroemde artiesten naar Den Haag

Turks.nl Redactie

De organisatoren van het Turqouise Festival in Den Haag brengen beroemde artiesten uit Turkije naar het Haagse Zuiderpark.

Vorig jaar trok het festival zo’n 10 duizend bezoekers. Onder andere Zara en Ismail Altunsaray traden toen op. Verder worden diverse lekkernijen verkocht op het festivalterrein. Toegang tot het terrein (en de concerten) is slechts twee euro per persoon.

Het festival vindt jaarlijks plaats tijdens Pinksteren. Dit jaar pakt de Turks-Islamitische Culturele Stichting in Den Haag groot uit.

Op vrijdag 7 juni, de eerste dag van het festival, treedt Mustafa Yıldızdoğan, bekend van het liedje ‘Ölürüm Türkiyem’ op. Een dag later is het de beurt aan de beroemde rocker Kıraç.

Op zondag 9 juni treden de bekende rapper Eypio en zangeres Tuğçe Kandemir op.

Eypio leefde van 2002 tot 2008 in Rotterdam en brak door met het liedje ‘Günah Benim’, dat hij zong met de Turks-Nederlandse Burak King.

Tuğçe Kandemir brak vorig jaar door met het liedje ‘Bu Benim Öyküm’, dat ze zong met de Azerbeidzjaans-Turkse Eli Türkoğlu.

Maar daar blijft het niet bij. Maandag 10 juni komt de beroemde zangeres Burcu Güneş voor de laatste dag van het festival.

Volg @turqouisefestival op Instagram en Turqouise Festival op Facebook voor updates!

Beelden van het festival vorig jaar, tijdens het concert van Zara: