Turks-Nederlands koppel noemt tweeling ‘Bordo’ en ‘Mavi’

Turks.nl Redactie

Ümit- en Meryem Şenyer uit Arnhem hebben hun tweeling de namen Bordo en Mavi geschonken.

De namen zijn gebaseerd op de clubkleuren van Trabzonspor, de vierde grootste voetbalclub van Turkije.

Het koppel werd geïnterviewd door een journalist van het Turks staatspersbureau Anadolu. Het stel is geboren in Nederland, maar heeft roots in Trabzon. Het gezin kreeg zelfs de aandacht van hun geliefde club, die hun verhaal deelde op hun Instagram-account met bijna een half miljoen volgers.

Ümit was tussen 2009 en 2015 leider van een Europese supportersvereniging van Trabzonspor. De twee dacht eerst om de twee kinderen te vernoemen naar een voetballer, maar bedachten zich toen dat spelers komen en gaan. “De kleuren blijven eeuwig”.

Om te voorkomen dat zijn vrouw van gedachten zou veranderen, ging Ümit snel na de geboorte naar de gemeente om aangifte te doen van de geboorte en de namen te registreren. Tegen de tijd dat Meryem bijkwam, was alles al gebeurd.

Omdat familieleden aanspoorden om de kinderen religieuze namen te geven, hebben de twee een tweede naam. Het jongetje heeft als tweede naam Adem en het meisje heeft als tweede naam Ayşe.

Ümit is erg fanatiek, zoals blijkt uit de namen van zijn tweeling. Hij vertelt: “Op een dag was ik buiten om een wedstrijd te kijken van Trabzonspor. Ze speelden net als FC Barcelona. Tijdens de wedstrijd werd ik gebeld door mijn vrouw, die me zei dat het huis onder water was gelopen. Ik zei haar dat Trabzonspor zo goed speelt dat het me niet eens zou interesseren als het huis in brand stond. Toen ik thuis kwam bleek overal water te zijn. Mijn vrouw werd toen erg boos op me, maar dat vond ik niet erg, omdat Trabzonspor die dag had gewonnen.”

Meryem had aanvankelijk nog moeite met de namen, maar wende er snel aan. “Mavi is een redelijk normale naam, maar aan Bordo moest ik wel wennen. Nu ben ik tevreden met beide namen. Ik hoop dat ze blij zullen zijn met hun namen als ze groot zijn. Sommigen vinden het raar dat we onze kinderen vergelijken met een voetbalclub, maar Trabzonspor is meer dan sport, Trabzonspor is een manier van leven.”