Turks-Nederlands restaurant geeft gratis iftar aan bekeerlingen

Turks.nl Redactie

Het bekende Köşk restaurant in Rotterdam maakte op Facebook bekend gratis iftar te geven aan bekeerlingen tijdens de Ramadan.

‘Voor velen van ons (Turken, Marokkanen etc) is het heel normaal dat we in de avond wanneer de iftar aanbreekt gezellig met onze families onze vasten verbreken. Er wordt uitgebreid gekookt, ooms, tantes, opa’s, oma’s, neven en nichten worden allemaal bij elkaar geroepen en er ontstaat een prachtig sfeer’, staat op Facebook.

Het restaurant wijst echter op de vele bekeerlingen die als enige moslim zijn in hun familie en meedoen aan de Ramadan. ‘Hun familie eet al om zes uur en zij staan om negen uur alleen te koken voor hun zelf. En wanneer de iftar aanbreekt zij in eenzaamheid alleen hun vasten verbreken’.

Ze willen die bekeerlingen niet alleen laten en bieden daarom elke dag een gratis iftar menu voor twee personen. De bekeerling mag dan dus zelf iemand meenemen.

Ben jij een bekeerling of ken jij iemand? Laat een reactie achter en zij zullen elke maandag t/m donderdag in deze maand een iftar menu voor twee weggeven:

Gratis iftar voor bekeerlingen!Voor velen van ons (Turken, Marokkanen etc) is het heel normaal dat we in de avond…

Posted by Köşk restaurant on Tuesday, May 29, 2018