Turks-Nederlandse actrice treedt op in New York

Door | Binnenland

De Turks-Nederlandse actrice Nazmiye Oral (48) is met haar moeder Havva (70) in New York om hun voorstelling ‘Niet Meer Zonder Jou’ te spelen, een gesprek tussen gelovige moeder en afvallige dochter. In de Volkskrant is een verslag te lezen over de reis.

Nazmiye en Havva Oral maakten de productie in regie van Adelheid Roosen in 2015 voor het Holland Festival. Het toneelstuk gaat over een openbaar gesprek tussen een gelovige moeder en haar afvallige dochter, waarin alle onbesproken taboes in hun roerige relatie op tafel komen: maagdelijkheid, seksualiteit, de dwingende regels van cultuur en geloof en de manier waarop Nazmiye opgevoed werd.

Ze dragen zeer kenmerkende kleding in het toneelstuk. Nazmiye draagt een Metallica-shirt boven een zwarte skinny jeans met hippe zwart-gouden gympen eronder, haar moeder in een wijdvallend grijs gewaad, op gemakkelijke zwarte instappers. Haar grijsgebloemde hoofddoek maakt ze onder haar kin vast met een veiligheidsspeldje.

De bedoeling was om maar een paar keer op te treden, althans dat was de belofte van de actrice aan haar moeder. Intussen is de voorstelling al twee jaar op tour, langs theaters, buurthuizen en wijkcentra.

Het voorlopige is New York. Deze maand zijn ze uitgenodigd om te spelen op het Crossing the Line festival, dat internationaal theater brengt. Vier keer spelen Havva en Nazmiye in New York, drie avonden en op zondag een matinee.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...