Turks-Nederlandse baby kan niet wachten tot ziekenhuis en komt ter wereld op de A13

Vanmiddag maakte het Turks-Nederlandse gezinnetje Inal uit Den Haag wel iets heel bijzonders mee.

Hun vierde dochterje kwam onderweg naar het ziekenhuis plots langs de vluchtstrook op de A13 tussen Delft en Rotterdam ter wereld. Het meisje werd geboren in de auto van haar ouders met bijzijn van haar 3 oudere zussen.

Vader Inal belde nog om hulpdiensten omdat zijn vrouw op de snelweg begon te bevallen, maar toen deze aankwamen was het engeltje al geboren. Moeder en dochter maken het goed. “Mijn vrouw riep dat de baby écht kwam en dat ik direct moest stoppen. Toen we stil stonden, zag ik het hoofdje al. Toen ik zei ‘persen’ floepte ze er zo uit”, aldus de Turks-Nederlandse vader.

“Mijn dochter is helemaal gezond. Ze weegt 3100 gram.” Hij is blij dat de geboorte net na de afslag Overschie was zodat ook zijn vierde dochter een Rotterdammer is. “We wonen nu wel in Ypenburg in Den Haag, maar we zijn allemaal Rotterdammers.’”

Hij maakte snel wat foto’s en een filmpje op de snelweg. “Dit moment wilde ik toch vastleggen, zodat ze het later zelf kan zien. Mijn andere drie dochters hebben maandag heel wat te vertellen op school.”