Turks-Nederlandse drugsbaron opgepakt in Turkije

AvatarTurks.nl Redactie

Drugsbaron Cetin G. uit Schiedam is opgepakt in Turkije. In 2016 knipte hij zijn enkelband door en nam hij de benen. Dat deed hij vlak voor het vonnis in een grote drugszaak.

Turkse autoriteiten spreken van ‘de grootste drugsoperatie ooit’. De arrestatie van Cetin G. is onderdeel van een operatie tegen een drugsnetwerk dat al tientallen jaren actief is in landen als Turkije, Nederland, België, Italië, Brazilië en Peru. In totaal zijn 94 personen aangehouden, waarvan 2 kopstukken. Cetin G. is één van die kopstukken.

Cetin G. werd in 2012 aangehouden in een penthouse in Rotterdam. Er werd bijna een miljoen aan contanten en een vuurwapen aangetroffen. Cetin G. stond toen al vier jaar op de Interpol-lijst. Hij vluchtte eerder uit Brazilië toen hij op verlof mocht na het uitzitten van een deel van zijn straf wegens het smokkelen van drugs.

In 2014 pakte de politie G. opnieuw op wegens mogelijke betrokkenheid bij coketransport, waaronder één van liefst 8.000 kilo. In 2015 stond hij weer op vrije voeten in afwachting van zijn berechting. Met een enkleband mocht hij naar huis.

In 2016 werd 16 jaar cel geëist tegen de baron. Echter had hij voor de uitspraak al de benen genomen.