Turks-Nederlandse eigenaar Halal Fried Chicken doodgeschoten in Amsterdam

Turks.nl Redactie

De Turks-Nederlandse eigenaar van fastfoodconcern Halal Fried Chicken, Ali Kaynak, is doodgeschoten in Amsterdam. Dat meldt WNL.

De schietpartij vond maandagavond plaats rond 23.45 uur op een steenworp afstand van de Halal Fried Chicken. Kaynak werd met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Hij overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Loading...

Kaynak is de uitbater van meerdere restaurants, als Halal Fried Chicken en restaurant Konak. Kaynak won in 2010 nog de ondernemersprijs van Nieuw-West.

“Ik vond het al een hele eer dat ik bij de drie genomineerden zat, maar om te winnen is helemaal te gek”, zei hij destijds. Hij won de prijs omdat hij ondernemers dichter bij elkaar bracht en zijn restaurant een ontmoetingsplaats was voor jong en oud.

Loading...

Posted by Ali Kaynak on Thursday, June 30, 2016

Van een nabijstaande auto is de voorruit en een zijraam gesprongen. De politie heeft over die auto een onderzoekstent gezet. Later is de auto afgesleept door de politie.

De politie is op zoek naar getuigen en met name naar beeldmateriaal van de schietpartij en de nasleep. Na het schietincident zijn twee verdachten er vandoor gerend.

Loading...

Op het moment dat dit gebeurde stonden er veel mensen rond de plek waar het incident plaatsvond.

De politie heeft ter plekke een aantal getuigen gesproken en wil graag nog in contact komen met de getuigen die ze nog niet hebben gesproken. Deze mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Serie moorden op Turkse Nederlanders

De moord op Kaynak is inmiddels de vijfde liquidatie van een Turkse Nederlander binnen korte tijd.

Eerder kwamen Mustafa Ateş, Zeki Yumuşak, Kemal Zengin en Ergin Başakçi om bij liquidaties.

Hollanda’da bir Türk daha sokak ortasında öldürüldü, bu seri cinayetlerin arkasında ne var, neler oluyor? Geçtiğimiz…

Posted by Turkinfo Hollanda Türk haber / Nieuws on Saturday, September 2, 2017

  • Loading...