Turks-Nederlandse familie gearresteerd vanwege heroïnelab

Door | Binnenland

Acht verdachten van een Turks-Nederlandse familie werd vorige week door de politie gearresteerd. Ze hadden een heroïnelab klaar voor gebruik. Het Algemeen Dagblad noemt het een unieke zaak, want dit wordt zelden gezien in Nederland.

Zo’n 150 man was er nodig om de familie te arresteren in Den Haag, rond 4 uur ‘s nachts. Op een ander bureau in Den Haag staan nog eens 100 man ter versterking.

Na ruim negen maanden onderzoek werden acht verdachten gearresteerd. Hagenaars van Turkse komaf. Een familie; broers, neven, een zwager, ze zijn volgens justitie allemaal betrokken bij het heroïnelab.

Ook nog eens 16 panden worden doorzocht. In Den Haag, maar ook in Pijnacker, Maasdijk en Lansingerland.

De familie zou volgens een tip van de Zweedse politie 800 kilo cocaïne hebben liggen in Den Haag. In april werd in Maasdwijk een kwekerij met 3.000 planten ontdekt.

“De grootste moeilijkheid was dat ze er goed in slaagden legale dekmantels te creëren om hun illegale activiteiten te verhullen”, zegt officier van justitie De Jonge, onder wiens leiding het onderzoek plaatsvond.

“Ze hebben kwekerijen en garages. Die zijn ook gewoon echt in bedrijf. Er werden komkommers, tomaten, courgettes geplukt, er werden auto’s gerepareerd. Maar daarachter hadden ze nog andere verdiensten. We moesten dat allemaal zien te ontwarren. Waar werd legaal geld verdiend, waar niet. Wie hoorde erbij, wie niet.”, aldus De Jonge.

Op acht plekken tegelijk viel de politie binnen. Zes in Den Haag, twee in Rotterdam. Bij een garagebedrijf aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk wordt een cirkelzaag ingezet. De deur gaat doormidden.

Elk familielid lijkt volgens de politie zijn eigen rol te hebben gehad. Zo is de enige vrouw in het gezelschap, een ex-partner, op papier eigenaar van panden. Het Haagse café van een zoon wordt gebruikt om af te spreken.

De 45-jarige broer lijkt de baas te zijn op de groentekwekerijen, vertelt de coördinator. “Op de tap horen we telefoontjes, waarin ze hem vertellen dat bijvoorbeeld spullen geleverd zijn.”

Inmiddels is wel nog een negende verdachte aangehouden. Daarnaast heeft de gemeente Lansingerland een pand gesloten waar de verdovende middelen werden aangetroffen. Ook het café is op last van de burgemeester dicht. Hier vond de politie ponypacks coke.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...