Turks-Nederlandse familie raakt dakloos

Turks.nl Redactie

De familie Bozdemir uit Oss moet half mei de woning ontruimen waar ze de afgelopen 2,5 jaar hebben gewoond. Ze kunnen nergens heen en woningcorporatie BrabantWonen geeft niet thuis.

35 jaar lang was Hüsnü Bozdemir (72) gewaardeerd huurder van BrabantWonen en voorloper St. Willibrordus. Maar hij besloot in 2015 met zijn vrouw en twee jongste kinderen naar Turkije te emigreren.

Binnen twee maanden waren ze echter weer terug in Nederland. De kinderen konden de lessen op school niet volgen en voelden zich niet thuis daar. Terug in Oss kwamen ze bij BrabantWonen onderaan de wachtlijst.

Ze kwamen een particulier tegen die zijn tussenwoning niet verkocht kreeg. Ze konden de woning voor twee jaar huren. Genoeg tijd voor BrabantWonen om een betaalbare woonruimte voor de familie te vinden, dacht Hüsnü Bozdemir. Het tegendeel bleek waar. De wachttijd voor een eengezinswoning ligt tussen de 7 en 10 jaar, kreeg de familie te horen.

En nu dreigen ze dus dakloos te raken, omdat de woning waarin ze wonen is verkocht en de urgentiecommissie van BrabantWonen geen noodzaak ziet tot voorrang: “We hadden bij terugkomst beter onze Nederlandse paspoorten kunnen weggooien en asiel aanvragen, dan waren we wel geholpen”, aldus moeder Bozdemir.

  • Loading...