Turks-Nederlandse held komt om bij poging om bejaarde vrouw uit rivier te redden

AvatarTurks.nl Redactie

Een 51-jarige verkeersregelaar is maandag omgekomen toen hij een bejaarde vrouw probeerde te redden die met haar auto in de Hollandsche IJssel terecht was gekomen.

De familie van Salih Uğur Papadoğan uit Rotterdam is kapot van verdriet, maar laat weten trots op hem te zijn, meldt het AD.

Zijn zoon, Ufuk Deniz Papadoğan (31), kan het nog niet bevatten. Hij kreeg dinsdagochtend te horen dat zijn vader is omgekomen bij een tragisch ongeluk in Capelle aan den IJssel. Zoon Papadoğan is namelijk op bezoek bij familie in Turkije.

“We zijn er allemaal kapot van. Hij sprong in het water om een vrouw te redden, maar kreeg hierbij een hartstilstand. Waarschijnlijk door het koude water”, laat hij weten.

Hoe het kon gebeuren, is nog niet duidelijk, maar op de Groenedijk in Capelle reed gisteren een 75-jarige vrouw het water in. De Turkse Rotterdammer was als verkeersregelaar aan het werk op de dijk, want door asfalteringswerkzaamheden was een stuk van de weg afgesloten.

Hij aarzelde geen seconde. Hij trok zijn jas uit, legde die in het gras en sprong het water in, de auto achterna. De bejaarde vrouw overleefde het echter niet. Haar lichaam werd gevonden. Uren later werd ook het lichaam van de Turkse Rotterdammer gevonden.

“Het is typisch iets voor mijn vader om te doen. Hij stond altijd klaar voor een ander en heeft ons geleerd om altijd te delen en je in te zetten voor andere mensen”, vertelt zijn zoon. Hij heeft nog drie jongere zusjes en een broertje. “Hij was een hele lieve vader. Een supervent. De liefste vader van allemaal en hij heeft altijd goed voor ons gezorgd.”

De Turkse Rotterdammer werkte pas kort als verkeersregelaar. Volgens zijn zoon deed hij het nu een paar maanden en moest hij het werk doen om zijn uitkering te behouden. Morgen wordt zijn lichaam naar Kocaeli in Turkije gevlogen. Zijn vrouw vliegt mee: “Hij wordt hier begraven, want hij is hier geboren.”

Eerbetoon

Collega’s willen een eerbetoon houden voor Papadoğan. ,,In onze ogen is hij een held”, zegt Loek Verhoef. Samen met een collega roept hij verkeersregelaars uit het hele land op om zich te melden. Verhoef hoopt een grote groep collega’s bij elkaar te krijgen om tijdens de uitvaart een erehaag te vormen.