Turks-Nederlandse motorrijder omgekomen bij zwaar ongeluk

By | Binnenland

De Turks-Nederlandse motorrijder Cengiz Selçuk (30) is afgelopen zaterdag overleden door een aanrijding op de Haarlemmerweg in Amsterdam.

Vandaag werd hij herdacht door tientallen motorrijders en taxichauffeurs, die verzamelden bij het Surinameplein om vervolgens naar de Haci Bayram Moskee in Osdorp te rijden. Daar werd gebeden voor Cengiz en steun betuigd aan zijn vrouw en kinderen.

“Cengiz is ook rij-instructeur. Hij heeft jarenlange rijervaring, hij had ook het allernieuwste type Suzuki GSX-R. Cengiz gaf heel veel om zijn uitrusting, om zijn motorpak en om zijn helm. Zijn motorequipment was altijd ‘top-notch’. Hij reed ook altijd veilig. Hij was geen rijder die wheelies maakte”, vertelt een van hen aan AT5.

Volgens de nabestaande was Cengiz op weg naar huis: “Hij reed op een voorrangsweg. Het tegenovergestelde verkeer had ook groen licht, die slaat linksaf. De voorrangsweg over. Hij komt aanrijden, hij remt. Hij remde dus zodanig, omdat hij het anders niet had kunnen redden, waardoor hij met zijn motor en daarna hij zelf op de auto is geklapt.”

“Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.” De politie deed afgelopen weekend een getuigenoproep naar aanleiding van het ongeval.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...