Turks-Nederlandse ‘neparts’ licht vrouwen op via datingsites

Door | Binnenland

Mehmet A (42 jaar) wordt ook wel ‘glamourdokter’ genoemd, kreeg vorig jaar een werkstraf van 120 uur opgelegd van de Rotterdamse politierechter. Hij had zich namelijk acht jaar lang voorgedaan als arts. Ook zijn echtgenote wist niets van zijn praktijken af. Ze dacht dat ze was getrouwd met een chirurg. Echter had deze neparts zijn studie aan de UU (Universiteit van Utrecht) nooit voltooid.

Maximillian
Nadat de neparts had gesolliciteerd bij Bouman GGZ te Rotterdam kwam de waarheid naar boven. Hij kon namelijk zijn universiteitsdiploma niet tonen en werd hierdoor weggestuurd. Als reactie hierop vroeg zijn vrouw scheiding aan en de neparts belandde met veel schulden en een bijstandsuitkering in een huurwoning.

De inzinking duurde niet lang, want binnen de kortste keren verscheen Mehmet A. onder de naam ‘Maximillian’ op verschillende datingsites. Hij presenteerde zichzelf als een zeer succesvolle hart/longarts. Hij kreeg voldoende aandacht van vrouwen en de vrouwen zagen het wel zitten om met hem op stap te gaan. Dit duurde echter niet lang, omdat de vrouwen op diverse datingsites zich beklaagden over ‘Maximillian’. De neparts beloofde namelijk zeer veel, maar kwam zijn beloftes niet na. Hij deed zich welvarend voor, maar had bijna nooit een portemonnee op zak. Dit wordt bevestigd door een vrouw die met hem op stap is geweest. Volgens de belevingen van de vrouw kwam de neparts ook vaak niet opdagen. De neparts gaf bijvoorbeeld aan dat hij bij een congres te Engeland aanwezig moest zijn en verzon keer op keer iets anders om de boel te omzeilen. De vrouw geeft aan nu te weten dat hij met andere dames op stap is geweest.

Pas na een aantal afspraakjes kreeg ze vermoedens. Ze kreeg veel te horen over zijn werk als longarts, maar hij voelde zich niet gestoord om de ene sigaret na de andere op te steken. De vrouw moest ondanks de carrière van de neparts alle kosten van de afspraakjes betalen. Toen de vrouw via Google zocht naar de neparts, las ze alles over het Habsburgse rijk, maar niets over hem.

Verblind
De vrouw ontdekte via een internetforum dat ze niet de enige slachtoffer van de neparts was. Ze gaf aan dat vrouwen verblind werden door de neparts. Er waren genoeg vrouwen die met zelfgebakken taarten op hem stonden te wachten, hij was als het ware een echte casanova. Ook maakten veel vrouwen geld aan hem over als zijn portemonnee ‘gestolen’ was. De bedragen die overgemaakt werden verschilden van een paar honderd euro tot duizenden euro’s.

De datingsite ‘Paiq’ bevestigt de klachtenstroom over ‘Maximillian’. Een woordvoerder geeft hierin aan dat ze na het onderzoeken van de berichten besloten hebben om het account van de neparts te blokkeren.

Mehmet A. geeft toe dat een vrouw aangifte heeft gedaan, omdat hij haar nog duizenden euro’s schuldig zou zijn. Hij beweert echter dat hij dit bedrag heeft afgelost. Volgens Mehmet A. heeft hij nooit een portemonnee mee, omdat hij geen bobbel in zijn broek wil.

Lesje geleerd
Mehmet A. geeft aan dat hij tijdens zijn werkstraf in een reumacentrum zijn lesje heeft geleerd. De neparts heeft daar zitten huilen tussen allemaal ‘oude mensjes’ en geleerd om te relativeren. Ook heeft de neparts therapie gehad om van zijn lieggedrag af te komen. De oud-collega’s van de neparts verbazen zich niet over zijn gedrag. Volgens hen wist Mehmet A. iedereen in te pakken, zelfs als hij betrapt werd op een leugen. Hij kwam overal onderuit en klonk heel overtuigend. Mehmet A. belde namelijk weleens met zichzelf om zijn leugens te bevestigen geeft zijn oud-werkgever aan.

Turks.nl / Buse Avşar

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...