Turks-Nederlandse organisatie gaat 100 gezinnen in Kosovo warm houden

Door | Binnenland

De Turks-Nederlandse organisatie HTGV (Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı, oftewel de Turks-Nederlandse Vrijwilligersstichting) gaat 100 gezinnen warm houden in Kosovo voor de aankomende winter.

De organisatie vraagt om jullie hulp om de stookkosten van de gezinnen te voorzien. Je kunt zelf bepalen hoeveel je doneert.

Doneren kan door geld over te maken op IBAN NL 14 INGB 000 766 1507 t.n.v. HOLLANDA TURK GONULLULER VAKFI met de omschrijving KOSOVA BRANDHOUT 2017.

Goedemorgen! Help je mee? Wil je deze winter de inwoners van Kosovo een warm hart en een warme winter toedragen? Wij…

Gepostet von Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı – Nederlands Turkse Vrijwilligers Stichting am Montag, 23. Oktober 2017

Op dit moment is de tussenstand van de donaties voor het Kosovo brandhout project € 4.901. De deadline is 10 november 2017.

Tijdens het offerfeest in september was HTGV ook in Kosovo om offervlees aan 700 gezinnen en voedselpakketten  350 gezinnen uit te delen.

”We hebben de woon-en leef omstandigheden van de inwoners van dichtbij gezien. Een derde van de inwoners leeft onder de armoedegrens en heel veel mensen zijn werkloos en zitten zonder inkomsten. Overigens verdien je met een fulltime baan in Kosovo max 300 euro per maand”, zegt de organisatie tegen Turks.nl.

We hebben de mensen gevraagd naar andere behoeften en kwamen er al gauw achter dat de winter maanden in Kosovo heel lang kan duren als je geen hout hebt. We kunnen ons brood delen, maar niet de warmte die wij hebben”, aldus een bestuurder van HTGV.

”Als jullie ons helpen, zal Kosovo over jullie praten en worden jullie onsterfelijk voor ons”, zouden de Kosovaren tegen de vrijwilligers van HTGV hebben gezegd. Hierop heeft de organisatie beloofd dat ze weer zouden terugkomen en erg hun best zouden doen om ze een warme winter te bezorgen.

Voor meer informatie kun je appen naar 06 22 84 92 44 of mailen naar [email protected]

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...